POLICIE na motorkách

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Odpovědět
Uživatelský avatar
MMKS
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 2516
Registrován: stř bře 21, 2007 18:28:49
Bydliště: okr. Břeclav

Příspěvek od MMKS » pon čer 16, 2008 16:04:46

sice střelba do vlastních řad, ale asi tak jak napsal Marty. Už vidím při dnešním zastání a to hlavně v řadách vlastního vedení, jak někdo riskuje vlastní kůži a pojištění, aby se s někým honil. Jasný, že občas převládne ten lovec v nás a nemyslíš a jedeš po něm, ale u nás už kluci dostali flastra a náhradu škody, protože honili v autě maníky v pátrání a skončili ve škarpě - zdůvodnění - nepřizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky. Takže asi tak.
Jinak o těch rovinkářích, musím se podělit, dneska jsem v serpentinkách z Mikulova na Lednici dojeli se služební Felckou nějakého zoufalce na čopru (dokonce HD), nejdřív jsem si říkali, pán se kochá a má to hodně naložené na výlet, ale on jel špatně úplně každou zatáčku, nájezd výjezd, každá totálně přebržděná, hlavně na rovinkách ale za to tahal aby šlo vidět že na to má. Mám daleko k tomu, abych se někomu smál jak blbě jezdí, myslím, že mě by si dala s klidem většina lidí, ale toto je myslím jeden z důvodů, proč to tak umírá a je takový blbý pohled na motorkáře. Prostě nemám sice k tomu vztah, ale mám na to je to módní, tak si to koupím, obleču se do kůžu a můžu machrovat.
ZX-12R naked

Uživatelský avatar
666S999
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 6798
Registrován: ned úno 12, 2006 18:51:09
Bydliště: prostřední Morava
Kontaktovat uživatele:

MMKS+MARTY:souhlas

Příspěvek od 666S999 » pon čer 16, 2008 19:46:59

v obci neprasit, mimo obec potahat (ne na hranu, na voči...) a každej cajt se na Vás vytrousí...
____ZRX 1200R____
_________________
_____CKC#21______

Uživatelský avatar
Zubr
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 1079
Registrován: pon úno 06, 2006 17:20:28
Bydliště: Chomutov

Příspěvek od Zubr » úte čer 17, 2008 01:27:54

Pánové neměli byste tu jízdní policii zbytečně podcenit, páč vám uniklo, že už nyní pečlivě trénují v Mostě pod vedením školy Ondry Lelka a já vám říkám, že i když mají v motoparku jen silné cestovní stroje, tak tyto mašiny jsou v rukou profíka velmi účinnou stíhačkou. A kdyby do svých řad rekrutovali ty skutečný borce co si tu palbu na silnici dávají každý den už 10let, tak by jim jen tak někdo neujel, ale zásadní rozdíl je v tom, že oni vás budou honit v naprostém psychickém klidu a bude je to bavit, zatímco ten kdo se bude snažit ujet, ve stresu bude dělat tolik jezdeckých chyb, že to prostě nezvládne. A pokud se snad někomu podaří ujet, tak to neznamená, že se mu to podaří i příště. A pokud by naše zákony za něco stály, tak když se pokusíte ujet, měli by jste být označeni jako zločinci, které je nutné zastavit jakýmikoliv prostředky. Páč jestli vám už bylo 18náct, tak si za své činy zodpovídáte sami, na to by jste neměli zapomínat!

Taky nejsem svatoušek, ale nikdy jsem svou SPZ nezakrýval, nijak nelámal a nikdy jsem policii neujel a ani to nemám v plánu. Sice se mi vůbec nelíbí ten úplně neschopnej bodovej systém, který v podstatě nedokáže donutit motorkáře, aby své porušování zákonů nehrotily do extrémů. Páč pokud vám hrozí max. trest 6.bodů, pokuta a zadržení not. na 6.měsíců už při překročení povolené rychlosti o 50km/h na 90tce, tak už vám je potom úplně jedno jestli jedete 140, nebo 240 a 300< v hodině. A ve třech kilech už nemá cenu hlídce zastavovat, páč i kdyby jste brzdily na hranici možností, tak zastavíte třičtvtě kiláku za nima a už vidím jak se k nim vracíte. A zas to odskáčou ti podstivci, kteří vyjímečně zhřešily rychlostí 142,5km/h a jako naschvál tam byl radar a sotva s jimi někdo bude jednat v rukavičkách, a mají po sezóně. Co k tomu dodat.
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Uživatelský avatar
Zdrahy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 7011
Registrován: čtv bře 30, 2006 10:13:27
Bydliště: Město

Příspěvek od Zdrahy » úte čer 17, 2008 06:26:31

Snad jen, že tě ze zákona nesmí ohrozit, takže žádný honění :D furt je to Tome stejný. Můžou jezdit jako Rossi, ale honět tě v podstatě nesmí :wink: v podstatě s tebou souhlasím, tady po Praze jich na motorkách jezdí seremere a někteří na tom i umí, ale že by někoho honili to se tady ještě určitě nekonalo. Jediný, tak jak říkáš - jezděj do Mostu chytat Lelky :wink:
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Uživatelský avatar
KankX
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 9293
Registrován: pon kvě 07, 2007 13:16:13
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte čer 17, 2008 08:28:08

u nas taky chodej lidi na skoleni proteze jim to zamestnavatel zaplati, ale to jeste neznamena ze neco umi, blb zustane blbem ikdyby jim to Lelek tlouk do hlavy horem dolem ;-) to jen na okraj :-D
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Uživatelský avatar
Zubr
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 1079
Registrován: pon úno 06, 2006 17:20:28
Bydliště: Chomutov

Příspěvek od Zubr » úte čer 17, 2008 12:40:21

Jj, zatím jsou to jen dohady a dokud se policii nepodaří úspěšně provést alespoň několik honiček, které se v médiích samozřejmě rozmáznou, tak nebudeme vědět jaká situace vlastně nastane, ale pokud jim však zákony dodají dostatek pravomocí, aby do toho mohli v klidu jít, tak i přes kritiku veřejnosti, by tyto akce mohli mít účinný výchovný efekt a to nejen u motorkářů. Ale zatím zbývá jen čekat, jak se to vyvine a pak se jistě rozbouří na toto téma horlivá diskuse. :wink:
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

kubikula
Easy rider
Easy rider
Příspěvky: 142
Registrován: ned bře 18, 2007 20:15:50
Bydliště: Praha

Re: MMKS+MARTY+666S999:souhlas

Příspěvek od kubikula » stř čer 18, 2008 23:52:04

666S999 píše:v obci neprasit, mimo obec potahat (ne na hranu, na voči...) a každej cajt se na Vás vytrousí...
:thumbup:
Naposledy upravil(a) kubikula dne čtv čer 19, 2008 00:55:47, celkem upraveno 1 x.
ZZR 600 ´92´

Uživatelský avatar
Zdrahy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 7011
Registrován: čtv bře 30, 2006 10:13:27
Bydliště: Město

Příspěvek od Zdrahy » čtv čer 19, 2008 00:30:41

Snad jen kratičký dodatek - očima laika. Pokud budeš PČR ujíždět s tím, že nejedeš na prokazatelně kradené motorce (autě) nebo od spáchaného trestného činu, tak pácháš přestupek a jako taková PČR by tě neměla ohrozit jakožto oficiálně "bezúhoného" člověka. Takže jak tě mají zastavit bez ohrožení na motorce?
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

kubikula
Easy rider
Easy rider
Příspěvky: 142
Registrován: ned bře 18, 2007 20:15:50
Bydliště: Praha

Příspěvek od kubikula » čtv čer 19, 2008 00:56:48

a jenom tak mezi, řečí, není to hloupost ujíždět před policii, ať už jedou v čemkoli --- tedy reči o tom, kdo má jakou šanci tomu druhému ujet nebo jak tě mají zastavit --- jsou asi zbytečné pokud nemáš v plánu si hrát na akční film :wink:
ZZR 600 ´92´

Uživatelský avatar
Zubr
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 1079
Registrován: pon úno 06, 2006 17:20:28
Bydliště: Chomutov

Příspěvek od Zubr » čtv čer 19, 2008 02:34:33

ZdrahyZX9R píše:Snad jen kratičký dodatek - očima laika. Pokud budeš PČR ujíždět s tím, že nejedeš na prokazatelně kradené motorce (autě) nebo od spáchaného trestného činu, tak pácháš přestupek a jako taková PČR by tě neměla ohrozit jakožto oficiálně "bezúhoného" člověka. Takže jak tě mají zastavit bez ohrožení na motorce?
Tak mi vysvětli proč by jsi jednoduše nezastavil na jejich výzvu a neušetřil jsi si případné zbytečné komplikace. :?: Pokud však budeš jako bez úhonný slušný motorkář s řádně připevněnou SPZ ujíždět a nechávat se natočit na video, aby ti pak mohli podle všech tvých spáchaných přestupků, kterých zřejmě spácháš celou řadu, napařit nejvyšší trest ve správním řízení a původně tě chtěli jen zastavit, protože ti praskla žárovka v zadním světle. :?: Ještě mi vysvětli, k čemu bude policii, aby se tě vůbec snažily zastavit :?: Vždyť jim bohatě stačí, když si tě natočí s tvojí SPZ a pak to jen předají úřadům a ti si tě pozvou do správního řízení. Páč když tě zastaví, co by s tebou vlastně měli dělat :?: Maximálně ti zkontrolujou jestli máš u sebe doklady, jestli nemáš sjetý gumy a jestli máš platnou technickou. A protože, když už se jim pak při té honičce sám vzdáš a zastavíš, tak co s tebou asi budou dělat, umlátěj tě obuškama?,nebo ti nasaděj klepeta a rovnou tě odvezou do basy?,taky se můžeš dočkat toho, že za tebou přídou, poplácaj tě po ramenou a řeknou "Ty vole proč jsi tak blbnul?Vždyť teď ti vemou noty a půjdeš k soudu s obviněním za obecné ohrožení, ale jinak super projížďka, tak až se s toho vylížeš, tak si zase zajezdíme, když budeš chtít :D "

Tak, a když už budeš mít v plánu úspěšně ujet policii, tak budeš muset zdrhat bez SPZ, nebo S jinou? kradenou? nebo zakrytou? I zloděj si může zakrýt SPZ. Už jen takovýto problém s SPZ by mohl být kvalifikován jako trestný čin, při ujíždění policii. Můžeš namítnout že ti právě někde upadla, dobrá, tak pokud na výzvu zastavíš, tak OK to se může klidně stát, ale pokud si myslíš, že jí máš, tak proč by jsi ujížděl, a pokud víš žes jí asi před chvílí ztratil, tak proč by jsi ujížděl, když můžeš v pohodě říct, žes jí asi před chvílí ztratil, nebo když zjistíš žes ji ztratil, tak budeš ze strachu z poldů ujíždět a riskovat, že s tebou budou jednat jako se zločincem ( a to pak můžeš být rád, že tě v tomto státě nesmějí zastřelit, jako v jÚúúeSsssAaaiii).

Jo a takoví ty dojemný řeči o tom, jestli Vás ty jejich neschopný motyky doženou na vašem Litrovém speciálu na kterém v nejmenovaném časopisu zajel zkušený závodník o 0,3sekundy rychlejší čas, než to zajel na té druhé plečce od Hondy, tak pokud to dáte o sekundu hůř, tak by jste tu vaší motorku měli reklamovat, páč máte asi vadný kus, bo co.

A to jaký na to máte názor vy, jako motorkáři, nebo jiní kolegové z řad policie, obyčejní občané, nebo samotní zákonodárci, je v podstatě nedůležité, protože ta hrstka odvážných policistů, do toho půjde s maximálním nasazením (i třeba života), jako třeba hasiči do ohně, vojáci do války a záchranáři kamkoliv. A vůbec nepochybujte o tom, že nebudou umírat lidé, ale když zahyne policista, tak to bude hrdinská smrt v policejní akci, ale pokud zahyne motorkář, tak jeho rodiče a příbuzní se budou muset srovnat s tím, že jejich syn umřel jako zločinec na útěku a nedej bůh vzal sebou další nevinné účastníky silničního provozu :!:


Jj a můžete se zatím hlásit jako dobrovolníci na první honičky a můžeme začít předbežně uzavírat sázky, třeba bude právě na Vás vypsán nejvýhodnější kurs, a alespoň na vašem odvážném vítězství vyděláte prachy na novou ještě lepší mašinu a třeba se stanete novým Ghoustriderem. :wink:
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Uživatelský avatar
Zdrahy
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 7011
Registrován: čtv bře 30, 2006 10:13:27
Bydliště: Město

Příspěvek od Zdrahy » čtv čer 19, 2008 07:22:01

Nikdy mě ani nenapadlo ujet, vždycky jsem zastavil a ukecal, nebo podplatil hlídku, když to nešlo jinak (pokud mi to absurdistán dovoluje, proč toho nevyužít). Na ujíždění bych potřeboval podstatně nižší IQ :lol: to ale nic nemění na tom, že když "jenom" nezastavíš a pojedeš rychle, jsi stále v kategorii "přestupek" takže relativně čistý před zákonem a policie by tě neměla ohrozit tím, že se tě pokusí nějak nebezpečně stíhat. Pokud pojedeš nebezpečně a ohrozíš někoho cestou, jsi už v kategorii "obecné ohrožení" na což náš zákoník nějakým tím paragrafem pamatuje a nemůžeš se divit že tě hlídka zastaví blatníkem.
Tím se ale zase dostávám k tomu, že na to aby tě kdokoli honil na motorce, tak i kdyby to byl Rossi kříženej s King Kongem tak tě nezastaví bez toho aby ohrozil sám sebe jinak, než že za tebou pojede tak dlouho, dokud ti nedojde ropa :lol: :lol:
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Uživatelský avatar
Dak
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 3431
Registrován: sob led 28, 2006 13:44:45
Bydliště: Zlechov ( Je to kousek od Uh. Hradiště)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » čtv čer 19, 2008 12:01:48

Múj názor je: NEUJÍŽDĚT! Například sem jel autem jednosměrkou opačně (v protisměru) páč se mně to nechtělo objíždět přes půlku města kde to neznám. Jako na sviňu tam zrovna jela městká. Zastavily mně a jelikož sem neujížděl, choval se slušně a řekl sem proč sem to udělal, tak to bylo jen za 100,- Nakonec sem s policajtama ještě pokecal a poradily mně cestu dál. Náhodou jeden znich byl motorkář takže se řeč svezla i na mašiny a některé "bezmozky" a chystané hlídky v Buchlákách. Takže když už člověk něco udělá a bude se chovat slušně, tak ve většině případů se dá s policií dohodnout. Všichni děláme sem tam chyby. Toš tak
Dak
CKC -015-

Uživatelský avatar
Maverick
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 2504
Registrován: sob srp 12, 2006 21:10:54

Příspěvek od Maverick » čtv čer 19, 2008 12:14:31

Ty woe to sou romány to se mi číst nechce :butthead: :lol:

Uživatelský avatar
KankX
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 9293
Registrován: pon kvě 07, 2007 13:16:13
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv čer 19, 2008 12:57:40

Dak-Ninja píše:Múj názor je: NEUJÍŽDĚT! Například sem jel autem jednosměrkou opačně (v protisměru) páč se mně to nechtělo objíždět přes půlku města kde to neznám. Jako na sviňu tam zrovna jela městká. Zastavily mně a jelikož sem neujížděl, choval se slušně a řekl sem proč sem to udělal, tak to bylo jen za 100,- Nakonec sem s policajtama ještě pokecal a poradily mně cestu dál. Náhodou jeden znich byl motorkář takže se řeč svezla i na mašiny a některé "bezmozky" a chystané hlídky v Buchlákách. Takže když už člověk něco udělá a bude se chovat slušně, tak ve většině případů se dá s policií dohodnout. Všichni děláme sem tam chyby. Toš tak
vidis to a kdyby si ujel, tak jsi za to kilo mohl za rohem krasne poobedvat :wink: :lol:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Uživatelský avatar
KankX
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 9293
Registrován: pon kvě 07, 2007 13:16:13
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv čer 19, 2008 12:59:43

Maverick píše:Ty woe to sou romány to se mi číst nechce :butthead: :lol:
to vis Zubr chce rozsirit policejni rady a tak tady trenuje az bude psat ta dlouha policejni hlaseni aby ho to moc nezaskocilo :lol: :lol: :lol:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Odpovědět