Už mě ti lidi serou

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Odpovědět
MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Už mě ti lidi serou

Příspěvek od MMKS » ned pro 15, 2013 18:05:13

Chtěl jsem si na vánoce udělat radost a koupit rodině nějakou větší tel (no pokud bych spočítal všechny strany, tak pravou velkou 3D mám jen já, protože má velikost mrazáku :-D). Protože už jsem si zvykl kupovat věci z druhé ruky a vím,kolik je bláznů co každý rok potřebuju větší a novější model, rozhodl jsem se zkoumat i inzerci. Myslel jsem, že jsem v tom celkem zběhlý a že díky tomu, že jednám s hajzlama a drbanama jsem zvyklý, ale to co zažívám mě fakt točí.
1) inzerát krásná plasma 55 za pěkné peníze v podstatě za barákem. Hned píšu, ale dozvídám se, že prodejce je na druhé straně republiky a už má další zájemce (inzerát tam visel tak 20s) a že jestli chci jistotu, tak ji pošle balíkem (jasný, každý sebou bere na cestu TV velikosti sádrokartonové desky).Trvám na osobním převzetí, samozřejmě už bez kontaktu. Inzerát nacházím za pár dní na jiném serveru,ze srandy píšu z jiného mailu.Prodejce dokonce sám navrhuje osobní předání,ale jen asi hodinu (opět odjíždí na druhý konec republiky).Píšu, že to v pohodě stíhám a samozřejmě bez odpovědi. Třešničkou na dortu je pak to,že inzerát označím jako podvodný,ale je tam doteď.Proto jsem dal inzerát, že je to podvodník, ale varování od admina došlo mě :shock: .
2) inzerát opět kousek ode mě. Cena trochu vyšší,ale zase s výbavou (3d brýle atd.) a tak se domlouváme na rozumném kompromisu (jen SMS), píše, že mi ji doveze na půl cesty,ale já ten den nemůžu. Druhý den píšu, že si pro ni přijedu,ale cena je o 500Kč vyšší s tím,že cena platila jen den. Má na to právo,ale jednání jak sviňa. Seru na něj, ale za pár dní se nic neobjevilo, tak zkouším znovu, dostáváme se na kompromis, ale předání jen na parkovišti a ještě uražené sms, že si chci TV vyzkoušet a že mu nevěřím.
3) inzerát klasika, divná čeština, pošlu balíkem, máme ve skladě mimo ČR
4) inzerát, divná čeština, ale spíš dement než jak přes google. Umřel mi tatínek, tak na to nemám čas a místo toho, aby jste přijel vyzkoušel , zaplatil a byl za 15 minut v prdeli, budu radší TV balit, vozit někam na DPD ale prostě ho pošlu jen poštou.
a teď poslední co mě vytočil 5) z nouze zjišťuju už vzdálenější okruh a nacházím krásnou Panasonic v záruce, pomalu vlajková loď. Domluva se ženskou napikaču, uvedný jen mail, který vyzvedává snad 1x denně. 3 den - dnes konečně mám telefon, domluvíme. Já zajišťuju kamoše, má větší auto, diesel - ušetřím na palivu, balím peřiny, polystryren a já nevím co vše pro bezpečný provoz, čekám kamoše, který za mnou jede v neděli podvečer po tom, co celý dne makal na stavbě. Volám ženské abych upřesnil adresu, típne mě to a zá pár sekund sms s tím, že s prodejem nesouhlasí manžel (který ještě před chvílí zjišťoval jestli má krabici na TV) a že prodej padá. Ještě že to neřekla, když už bych byl na dálnici, to bych asi dorazil, zazvonil, dal pěstí oběma a valil zpět.

A to se ani nezmiňuju o inzerátech, kde je kontakt jen na mail, odpověď žádná, nebo to, že je jiný zájemce a dají vědět, jak to dopladlo a pak ticho po pěšině. To jsem si už zvykl.

Vím, dlouhé, ale musel jsem si někde ulevit, tak to pak klidně smažte.
ZX-12R naked

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Re: Už mě ti lidi serou

Příspěvek od Dak » ned pro 15, 2013 20:36:46

Máš pravdu!!! Bohužel jsem něco podobného zažil i s firmou co prodáva nové mobilní telefony. Holt sme v ČR.....
Dak
CKC -015-

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pon pro 16, 2013 17:43:29

Obdivuju tvoje nervy... Já už bych to vzdal. Já mám dobrou zkušenost s Aukrem. Tam alespoň díky recenzím a nutné registraci, když se povede dobrý kup, tak většinou neprodávaj kokoti...
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pon pro 16, 2013 19:28:10

no nevím, mám přístup prakticky k náhledu veškeré trestné činnosti v našem kraji a Aukro je tam na denní pořádku. Samozřejmě, že bych si nenechal nic poslat apod. Ale máte pravdu,vysral jsem se na to a nová už stojí v obýváku. Hold bude pár měsíců chleba s točeňákem.
ZX-12R naked

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » pon pro 16, 2013 19:43:01

My jsme na to "šli od lesa", jednu televizi jsme prodali, druhou vyhodili a máme K.L.I.D.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

Kuba
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Kuba » pon pro 16, 2013 20:12:34

Ty mas zatracene pech
nejrychlejší je můj anděl strážný
CKC#387
Z1000SX
ZX6R

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » pon pro 16, 2013 23:15:59

MMKS píše:...vysral jsem se na to a nová už stojí v obýváku...
Nejlepší možné řešení! :thumbright:
Aukro max. do 1500,-...víc nemám odvahu a jen nové! Zkušenost je i taková, že u dražších věcí je z 98% možný nakontaktovat přímo "origo obchod", obejít tak Aukro a ještě ušetřit! ;-)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » úte pro 17, 2013 12:52:02

Aukro je jenom zprostředkovatel, pan Aukro nemůže za to, že Češi jsou vychcanci, podvodníci a šejdlíři.

Pokud se nezmění chování každého jednotlivého soudruha v této zemi tak jsou všechny nářky, stěžování a babské rady mlácení prázdné slámy.

Nevidím ani snahu státu s tím něco dělat.

Toto poznání mě donutilo kupovat pouze nové zboží (v ČR , v kamených obchodech), zboží z druhé ruky kupuju u sousedů v NDR nebo Österiech, tam je to kapku slušnější a jistější. Stojí mě to asi víc, ale zase su v pohodě.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » úte pro 17, 2013 19:42:47

Taky kupuju nový. To aukro byla jen nouzovka a musí jít o dobrý kup a někoho kdo má dobré recenze +platba při převzetí. Když někdo nakoupí (a pošle peníze) někomu kdo má jednu recenzi nebo žádnou apod. tak se nedivim, že je pak na něj žaloba...
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » stř pro 18, 2013 12:25:38

Popravdě toto jsem zažil poprvé. Jsem zvyklý spoustu věcí kupovat z druhé ruky a skoro nikdy nebyl problém. Někdy jsem narazil na lidi, kteří svým jednáním jakýkoliv obchod strčili do kapsy (např. brýle na ZX-12 - nové, cena za pusu, zabalený snad každý šroubek zvlášť, prodávající volal jestli vše došlo v pořádku a že pokud nesedí, tak je vezme zpět). Jedinkrát problém, když si nějaký mladý vychcánek myslel, že mě může prodat grafiku která nefunguje.Možná bych se na to i vysral (bylo to pár set), ale dělal ze mě blbce a na to jsem alergický a proto se asi celkem divil, když jsem mu zazvonil u baráku, protože jsem dal prostě jedné vyjížďce na moto i nějaký cíl (já ho varoval, že neví koho nasral).
By mě zajímalo co za lidi skočí na to, že zaplatí x tisíc jen tak na účet a čekají co a jestli jim něco dojde :shock:
ZX-12R naked

Blacky
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blacky » stř pro 18, 2013 14:09:53

Hmm to je fakt smula. Ja obvykle kupuju novy veci , ale casto prodavam a vzdy se snazim byt max korektni. Je ale pravda, ze dost casto narazim na nekorektni kupujici. Takze je to fakt o lidech. :|
proces výběru - RS???
EX - K Vulcan S 2016 Willi
EX - K Z750R 2012 spark black
CKC#1597

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » čtv pro 19, 2013 11:36:59

MMKS píše:By mě zajímalo co za lidi skočí na to, že zaplatí x tisíc jen tak na účet a čekají co a jestli jim něco dojde :shock:
Nějakou dobu má Aukro právní ochranu na svoje obchodní účty - platíš na "aukro účet" prodejce, kdy v případě problému vrací peníze přímo Aukro a neřešíš, co je to ten prodejce za hajzla! ;-)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Odpovědět