menší vybrace
menší vybrace
Zdravím všechny,potřeboval bych radu.Mám Kawu Z750,od 6-8tis. otáček pocituju menší vibrace,ne z motoru,ale asi z rámu,do řídítek,nedokážu to asi pořádně popsat,pak to zmizí,co by to mahlo být,,praský rám?,poradte dík
Z 750
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: menší vybrace
To není chyba, ale vlastnost, zetko vibruje...
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- Bury
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
Když je to tu nadnesené, nevím jestli je to obdobný případ, ale jako motolamě mě to nedá se nezeptat místních GURU. Mám šestku 2002 rok, při 5-6 tisících otáčkách se něco rozechvěje na pravé straně řídítek. Je to pocit, jako by bylo něco volného, nedotaženého, prostě taková jakoby i jemně slyšitelní rezonance a chvění, které je cítit na řídítku. Pouze v tomto rozsahu otáček. Dostal jsem typ na výměnu závažiček, to jsem provedl ale to chvění tam je pořád. Šecko sem dotáhl a zkontroloval, jestli na řídítku není něco volného, protože to mě napadlo jako první, ale nic a levá strana je uplně bez problému.Dotaz tedy zní, je to normálka vlivem stáří motorky ,tak jak mě říká většina, prostě deset let motorka nebude jak ze žurnálu a nebo to může bejt třeba vlivem motoru nechat ho seřídit nebo nějakej jinej nápad prosím?? 
E: Jo ještě na doplnění přední guma je cajk, jejím sjetím to není, maximálně sem četl nevyvážené kolo, ale to by nedělala jen jedna strana a jen při určitých otáčkách předpokládám...

E: Jo ještě na doplnění přední guma je cajk, jejím sjetím to není, maximálně sem četl nevyvážené kolo, ale to by nedělala jen jedna strana a jen při určitých otáčkách předpokládám...
Zásada je: "Jezdit pomaleji než lítá Anděl strážný":-)
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
takze neco k vibracim...
Kazdy motor vibruje, u motorky vzhledem k moznostem uchyceni je to samozrejme daleko vic citit jak v aute. Vibrace se projevuji u ruznych typu motocyklu pri ruznych otackach. U silnicnich sportovnich to byva nejcasteji kolem 6tis. ot. Kolem tohoto pasma samozrejme zacinaji rezonovat take ruzne casti kapotaze atd. predevsim tedy ty, co nejsou uplne spravne uchyceny, nebo jsou jiz starim ruzne nedosedajici, povolene atd. Pro Buryho mam "dobrou" zpravu, i na uplne novych motorkach v tom "blbem" spektru otacek casto neco drnci. Prilis bych si tim nelamal hlavu. Na novem Z1000 treba prave tesne pred 6tis. ot. drncela packa predni brzdy... a tu nedotahnes
...proste to chce spunty do usi, jezdit a uzivat si jizdu bez zbytecneho hypochondrickeho sledovani co mi kde vrzne
...proste motorka je jen par trubek a mraky dalsich bazmeku na tom navesenych, drnci treba i zrcatka, na ZZR v urcitych otackach drnci predni plexi atd. atd.
Treba posledni poznatek je ze Z1000(2012) vibruje vic nez Z1000(2008), proste jinej motor... zajimave je ze Versys 1000(2012) vibruje o dost mene jak Z1000(2012) prestoze motor by mel byt temer stejny jen jinak naladen
...asi ma Versys lepe vyresene uchyceni... tezko rict
Kazdy motor vibruje, u motorky vzhledem k moznostem uchyceni je to samozrejme daleko vic citit jak v aute. Vibrace se projevuji u ruznych typu motocyklu pri ruznych otackach. U silnicnich sportovnich to byva nejcasteji kolem 6tis. ot. Kolem tohoto pasma samozrejme zacinaji rezonovat take ruzne casti kapotaze atd. predevsim tedy ty, co nejsou uplne spravne uchyceny, nebo jsou jiz starim ruzne nedosedajici, povolene atd. Pro Buryho mam "dobrou" zpravu, i na uplne novych motorkach v tom "blbem" spektru otacek casto neco drnci. Prilis bych si tim nelamal hlavu. Na novem Z1000 treba prave tesne pred 6tis. ot. drncela packa predni brzdy... a tu nedotahnes

Treba posledni poznatek je ze Z1000(2012) vibruje vic nez Z1000(2008), proste jinej motor... zajimave je ze Versys 1000(2012) vibruje o dost mene jak Z1000(2012) prestoze motor by mel byt temer stejny jen jinak naladen

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
- Bury
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
To sem chtěl přesně slyšet! Děkuju!
To hypochondrické sledování to přesně vystihlo 

Zásada je: "Jezdit pomaleji než lítá Anděl strážný":-)
Tak dík moc za odpověd,bál jsem se jestli neni něco špatně,jinak v zatáčkéch sedí krásně ,při brždění taky nic,jen v tom zátahu od těch 6-8tis. vibrace pak už pohoda.Jsem zas klidnější,víte jak je to ze začátku se hledá všechno,už to nebudu řešit,mějte se.
Z 750
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
v kazdem pripade pokud by se ti to nezdalo, nejlepe to muze posoudit ten kdo jezdi na stejne motorce a ma moznost to srovnat... takhle od pocitace jen tezko muzu posoudit co jsou jeste normalni vibrace a co uz je moc.zaski píše:Tak dík moc za odpověd,bál jsem se jestli neni něco špatně,jinak v zatáčkéch sedí krásně ,při brždění taky nic,jen v tom zátahu od těch 6-8tis. vibrace pak už pohoda.Jsem zas klidnější,víte jak je to ze začátku se hledá všechno,už to nebudu řešit,mějte se.
Jak psal ale VW vyse, Zetko je zname tim ze v urcitych otackach vibruje, coz nekomu dokonce pripada super...
----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
Vibrace jsou pozitivní, když působí na správných místech:)
G
G
ZX10R KRT 2016
CKC#317
CKC#317