Zx6r 99 nedává jiskru
Zx6r 99 nedává jiskru
Ahoj všem, tak mi Zx6r nedává jiskru...Baterka je nabitá startér bez problémů točí.Předevčírem mi to na startér nechytlo, ale na roztlačení chytla hned a jela bez problémů (žádný vynechávání nebo hádání na válcích). Ještě jsem ji zkoušel vypnout a nastartovat když jsem přijel.Opět vše v pořádku. Myslel jsem si že to bude špatným palivem. A jelikož jsem to včera už nenatočil ani na roztlačení dal jsem se do rozebírání. Zkontroloval jsem nejprve čerpadlo a dal nový benzin. Čerpadlo je v pořádku. Až následně jsem zjistil že nedává jiskru. A indučkama to být asi nemůže když nepálí ani jedna svíčka.Spíš někde nějaký snímač který dává impulsy těm indučkám. Měl jsem na začátku sezony prasklý víko altíku(takže jsem ho sundal a nechal zavařit).Tak jestli jak jsem to tam dával na zpět jsem tam někde něco nevydrbl.Ale jedinný co tam bylo, bylo magneto a tři dobíjecí cívky který se našroubovaly do toho víka.Ničeho jinýho jsem si nevšiml a ani jinak se to tam dát nedalo.Z toho altíku vedou tři dráty (od každé cívky).Ten snímač by tam měl být také někde ne? To by tam zase mělo být o nějaký ten kablík navíc.
..Ještě mě napadlo, že některý motorky mají polohové bezpečnostní vypínače, které v případě pádu vypnou motor.Tak jestli ten se ještě nějak nesepnul. Ten by měl být někde pod sedačkou spolujezdce? Ale řekl bych že ho tenhle typ ještě nemá.

Tak, žádné čidlo polohy tam není. Čidlo zapalování je na druhý straně. Ale na to abys mohl zjistit jestli hází jiskru tak musí být zapojená i ta druhá zapalovací svíčka u jedný indučky, páč proud jde z indučky nejprve do jedné svíčky, z ní potom do kostry motoru, pak z motoru do druhé svíčky a z ní spět do indučky. Vždy pálí obě svíčky současně jedna na prázdno a druhá zapaluje. Tož tak. Tom 

NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
Zdárec Tome, jak se máš? Byl jsem u tebe vloni na seřízení podtlaků
.Já jsem byl celý rok tak zasekanej, že jsem se jel projet vždy jen tak spontálně sám , když jsem měl zrovna chuť a čas. Ani s kámošema jsem moc nenajezdil. Spíš jsem jezdil do školy na zkoušky
.Je mi jasný, že vždy pálí dva a dva válce. Svíčky pálí i když jsou písty dole ale jelikož nemají co spalovat tak jedou na prázdno. Já jsem si vytáhl jednu fajfku (svíčka do páru byla v motoru zašroubovaná) a připojil jsem na ní náhradní svíčku. Ale jiskra žádná.Zítra to jdu odtlačit tady k jednomu známýmu automechanikovi a mrknem na to spolu. Bojím se aby to nebylo CDI. Ale spíš mi to přijde jako že je někde "studeňák" a jede to jenom na heslo.Takže ten snímač má být někde u spojky?Díky Milan

- jaris
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
jestli ti nedava jiskru ani jedna svicka, tak to bude bud nekde v konektorech, snimaci a nebo CDI. Projdi ty konektory u ridici jednotky a snimace, ten je dole u klikovky pod deklikem. Jinak kdybys potreboval tak snimac i CDI ti promeri v ignitechu. Stoji to asi 200 Kc, jsou moc ochotni.
ZXR 750 '93
__CKC201__
__CKC201__
Takže problém nevyřešen... Měřili jsme to čidlo.Mělo cca 430 ohmu (výrobce udává tuším že nějakých 300 až 500 ohmů).Takže čidlem to zdá se není. Sehnal jsem jinou CDI (majitel tvrdí že je dobrá), opět bez výsledku.Prošli jsme kabeláž (vylučovací metodou jsme vyloučili bez čeho to určitě musí jet) a znovu nic. Pomohlo by schéma elektroinstalace s naměřenýma hodnotama některých el. veličin, který by měly být na jednotlivých prvcích nebo v určitých uzlech kabeláže.Nemáte ho někdo?
Myslím, že si mi onehdá Tome nějakou příručku nabízel. Tenkrát to nějak nešlo poslat mailem.Už si přesně nepamatuju proč.... M.

Tak motorka je doma ale ta "napasovaná" jednotka bohužel pouze zapaluje svíčky.Sice bych řekl, že motorka táhne teďkon líp od spodu, ale neukazuje tacháč a otáčkoměr ukazuje cca poloviční otáčky než by měl. Takže jsem se s ním domluvil, že až se sežene CDI, které tam má být, tak to zase překopeme na tu původní jednotku. Nemáte jí někdo náhodou doma (na Zx6r 99 samozřejmě funkční)
Docela bych byl vděčný 

Re: Zx6r 99 nedává jiskru
Problém vyřešen: Vše spočívalo ve vadném kablíku od spínačky. Ten byl zmačknut dorazem tak, že byly dva kable přerušeny úplně a zbytek byl načnut. Vše vede bužírkou, která se na venek chovala nevině. Takže občas to chytlo občas ne, záleželo jak byly postaveny řídítka.